Boekvoorstelling en tentoonstelling 'Onze dorpen 14-18'

In 2018 was een bijzonder jaar voor onze werkgroep. We hebben al onze opzoekingen in boekvorm uitgegeven, deze nieuwe website online gezet en een afsluitende tentoonstelling georganiseerd die liep van 19 tot 28 oktober 2018 in de borre.

Het boek 'Bierbeek 1914-1918: belevenissen van mensen uit Bierbeek, Haasrode, Korbeek-Lo, Lovenjoel en Opvelp' telt 254 bladzijden en kost € 30. Misschien vind je nog ergens een exemplaar te koop (kost € 30), het boek is in elk geval uit te lenen in de bibliotheek van Bierbeek.

Een aantal markante gebeurtenissen, beschreven in het boek, vind je ook op deze website (tabblad 'Bierbeek 14-18'). Een aantal interviews werden in het boek ingekort en vind je volledig op onze website. Ook onze opzoekingen naar de meer dan 600 burgers, gesneuvelde, gewonde en geïnterneerde soldaten en weggevoerden, zijn verzameld in de zeer uitgebreide namenlijst.

Bij de opening van de tentoonstelling werden alle leden van onze werkgroep door burgemeester Johan Vanhulst en gedeputeerde Monique Swinnen in de bloemetjes gezet.

Op onze afsluitende tentoonstelling, die opgebouwd was aan de hand van verhalen van een 15-tal Bierbekenaren, kwamen meer dan 1000 mensen een bezoek brengen.

Op zondag 21 oktober bracht het Achtgradenkoor van Bierbeek een gesmaakt optreden 'Voor we vergeten' met vredesliederen, gedichten en teksten. Zij kregen twee maal van een volle zaal de handen op elkaar.