Activiteiten

Bekijk hier onze toekomstige en oude activiteiten. Klik zeker verder om de foto's van de activiteit te bekijken.

Op deze ‘activiteiten’-pagina geven we ook een forum aan alle Bierbeekse verenigingen die activiteiten willen organiseren i.v.m. de ‘Groote Oorlog’.

We nodigen alle verenigingen uit om hun activiteiten hier te plaatsen. Contacteer ons voor meer info.

Activiteit toevoegen

Fietsroute Korbeek-Lo en Lovenjoel 1914-1918

De fietstocht werd uitgestippeld n.a.v. de herdenkingsweekends in Korbeek-Lo en Lovenjoel. Het is een lus, waarbij je kan vertrekken in Korbeek-Lo (kerkplein, aan het buurthuis) of Lovenjoel (kerkplein).

Bekijk de activiteit

Fietstocht ‘De IJzeren Muur’ 1940

De fietstocht langs het vroegere tracé van ‘De IJzeren Muur’ start aan de borre, in noordelijke richting naar Leuven – De Spaanse Kroon en in zuidelijke richting naar Mollendaal en Beauvechain.

Bekijk de activiteit

Geocache Korbeek-Lo en Lovenjoel 1914-1918

Enkele vrienden van de Landelijke Gilde Lovenjoel, Freek Van Grimbergen en Wouter Van Kerschaever, verborgen in 2014 (en in 2018) 11 geocaches op belangrijke plaatsen waar iets gebeurde, 100 jaar geleden.

Bekijk de activiteit


Voorbije activiteiten

Belevingsproject ‘Bericht aan de bevolking’

Op zaterdag 26 en zondag 27 april organiseerden de Kon.Harmonie Sint-Hilarius Bierbeek i.s.m. de borre en tal van verenigingen, waaronder ook onze werkgroep, het belevingsproject ‘Bericht aan de bevolking‘ in een regie van Jan Matthijs.

Bekijk de activiteiten de foto's

Activiteiten met de scholen

Op 24 juni werkte onze werkgroep mee aan een thematische fietstocht waaraan alle leerlingen van Gemeenteschool ‘t Klavertje Bierbeek deelnamen.

Bekijk de activiteiten de foto's

Officiële herdenking Lovenjoel

Hieronder enkele sfeerfoto’s van de officiële herdenking aan het monument, de tentoonstelling en de wandelingen tijdens het weekend van 26-28 september 2014.

Bekijk de activiteiten de foto's

Tentoonstelling & begeleide wandeling Korbeek-Lo

Op zaterdag en zondag 23-24 augustus 2014 bezochten bijna 1.000 mensen de tentoonstelling. Er waren ook begeleide wandelingen.

Bekijk de activiteiten de foto's

Lezing van prof. Luc De Vos

De lezing van prof. Luc De Vos op maandag 18 augustus 2014 in de H.Kruiskerk van Korbeek-Lo over ‘de Groote Oorlog in Korbeek-Lo’.

Bekijk de activiteiten de foto's