Tentoonstelling 'Vliegtuigcrashes' tijdens Wereldoorlog II

De Tweede Wereldoorlog veroorzaakte in Bierbeek betrekkelijk minder schade als de Eerste. Er sneuvelden minder soldaten, er waren weinig burgerslachtoffers maar er vielen wel een aantal dappere mensen, die zich verzet hadden tegen de Duitse bezetter.

De Tweede Wereldoorlog werd ondermeer in de lucht beslecht. Door de inzet van tienduizenden vliegtuigen wereldwijd werden legendarische luchtgevechten en langdurige bombardementen mogelijk. En ook ongevallen: er vielen op het grondgebied 3 vliegtuigen en 2 vliegtuigen maakten een noodlanding. Bij het zwaarste ongeval, de crash van een Canadese bommenwerper in in een veld in Lovenjoel in mei 1944, sneuvelden 7 mensen. Over deze ongevallen lees je meer onder het tabblad 'Bierbeek 40-45'.

Hierover, en over de luchtvaart tijdens de Tweede Wereldoorlog, bracht onze werkgroep, gesteund door enkele 'specialisten' een gesmaakte tentoonstelling in de kerk van Lovenjoel van 18 tot 21 oktober 2019. In totaal bezochten meer dan 1200 mensen onze tentoonstelling en een aantal brachten zelfs nieuwe informatie aan.