Laat ons nooit vergeten

De Tweede Wereldoorlog en de gruwelen van de Holocaust mogen nooit vergeten worden.

Een bezoek aan de Dossin-kazerne in Mechelen is aangrijpend, lees een korte impressie onder het tabblad 'oorlog&vrede'. En ontdek het verhaal van een klein meisje, Eva Resler, 13 jaar oud, dat zonder enige reden opgepakt werd, op een trein moest stappen en in Korbeek-Lo de dood vond...

Momenteel loopt er een tentoonstelling in de Dossin-kazerne over 'Fake images': over de antisemitische propaganda in de 20ste eeuw en over 'fake news' en stereotiepen vandaag. Meer info op https://fakeimages.be.

Voor kinderen en jongeren maakte Ketnet 'De Vlog van Fée' - naar ware gebeurtenissen. Je kan alle vlog-afleveringen zien op www.ketnet.be/kijken/d/de-vlog-van-fee.

donderdag 11 februari 2021

Online tentoonstelling 'Bevrijdingsstoeten 1945'

In september 1944 werd België (grotendeels) bevrijd, maar de Tweede Wereldoorlog zou nog tot 8 mei 1945 duren. In vele dorpen werd de bevrijding uitbundig gevierd. Zo ook in Korbeek-Lo en in Lovenjoel. 75 jaar geleden, op 18 juni 1945, was er veel volk op straat in Korbeek-Lo en op 8 juli 1945 was het de beurt aan Lovenjoel.

We zijn heel blij om deze met jullie te kunnen delen. We willen graag uw medewerking verkrijgen om deze gebeurtenis verder te documenteren: wie waren de mensen die deelnamen of stonden te kijken? Van wie waren de wagens? Wie versierde deze allemaal?

Bekijk de foto's van de bevrijdingsstoet van Korbeek-Lo hier (opent in Google photos)

Bekijk de foto's van de bevrijdingsstoet van Lovenjoel hier (opent in Google photos)

maandag 29 juni 2020